Vragen (FAQ)

In de lijst hieronder staan antwoorden op vragen die meerdere malen gesteld zijn, of mogelijk gesteld kunnen worden. Staat je vraag er niet tussen, stuur dan een email.

Hoe installeer ik de Marktplaats Refresher?

Windows / Voor op de PC:
Door op de download-link te klikken wordt één gearchiveerd bestand gedownload.
Open dit bestand, en pak ze uit naar een map, bijvoorbeeld op je bureaublad.
In deze map bevind zich het bestand 'MarktplaatsRefresher' (.exe) bestand welke een doos met spullen als icoon heeft.
Dit is het bestand dat geopend dient te worden.

Ik kan het gedownloade bestand niet openen, wat nu?
Gebruik je Windows en heb je per ongeluk een bestand met extensie '.APK' gedownload, dan heb je de Android-versie gedownload. Deze is enkel bestemd voor een Android toestel (bijv. Samsung Galaxy serie en HTC One). Voor de PC dient het bestand een '.zip' bestand te zijn.

Indien je het gedownloade bestand archief niet kunt openen, ga dan naar naar www.winrar.nl , en druk linksbovenin op 'download' indien je een 32-bit besturingssysteem hebt, en rechtsboven op 'download' indien je een 64-bit besturingssysteem hebt. Bij twijfel kun je altijd voor de '32-bit' versie gaan, die zal altijd werken. 

Voor je Android telefoon of tablet:
Voor Android-toestellen dient de Android download-link gebruikt te worden. Na het downloaden heb je het bestand 'MarktplaatsRefresher.apk' gedownload.
Deze plaats je vervolgens op je telefoon, en na het openen van deze '.APK' zal de app geïnstalleerd worden. Heb je geen idee hoe dat gaat, klik dan hier voor instructies.

Let op: Wanneer een nieuwe versie beschikbaar is, dient de oude versie HANDMATIG verwijderd te worden. Het deïnstalleren kan via de 'Appstore' en dan naar 'Alle apps' te gaan, waar dan ook de Marktplaats Refresher tussen staat.

Ik krijg de melding dat het gedownloade bestand mogelijk niet betrouwbaar is, wat nu?
Een virusscanner, of zelfs sommige internet browsers (Chrome bijvoorbeeld) kunnen aangeven dat het bestand verwijderd is, of vragen of je het bestand wilt behouden. De melding van internet kan komen omdat het bestand niet dusdanig vaak gedownload is, of afkomstig is van een populaire site, waardoor het bestand als niet betrouwbaar wordt gemarkeerd. Voor de virusscanner kan ongeveer hetzelfde gelden. Die herkent een uitvoerbaar bestand welke niet door een officieel bedrijf is gemaakt, en kan daardoor ook moeilijk doen. Wat betreft het downloaden kun je zelf aangeven het bestand toch te willen behouden. Voor de virusscanner heb ik zo geen instructies, want dat is anders per virusscanner (als deze überhaupt over de download klaagt). Meestal staat bij opties wel iets met 'uitsluitingen', maar hoe dat dan exact verder gaat kan ik hier niet eenvoudig uitleggen, maar je mag gerust contact opnemen.


Ik kan de Marktplaats Refresher niet starten
Wanneer je het programma niet kunt starten kan dit verschillende oorzaken hebben, de hoofdoorzaak is in de meeste situaties dat het zogeheten '.Net 4.0 Framework' ontbreekt op je computer. Deze kan gratis geïnstalleerd worden via de website van Microsoft (klik hier)

Wat is het verschil tussen de normale en 'donatie'-versie?
Door een donatie te doen geef je allereerst een blijk van waardering voor het werk dat ik heb uitgevoerd! Dat moet tóch al een donatie waard zijn? ;-)
Daarnaast hebben personen die een donatie gedaan hebben 'extra' features en mijn eeuwige dank. Elke gedoneerde euro levert je 5 credits op.

Werk je, of ben je betrokken bij Marktplaats?
Nee, ik ben op geen enkele wijze betrokken met Marktplaats of zijn diensten. 
Problemen met Marktplaats of de services daarvan kan ik niet mee helpen.

Zal dit altijd goed blijven functioneren, aangezien je niet voor Marktplaats werkt?
Ik kan helaas niet garanderen dat deze app ten alle tijde goed zal functioneren.
Uiteraard doe ik mijn best om op eventuele wijzigingen in te spelen.

Waarom kan ik een betaalde advertentie niet omhoog plaatsen?
Het (omhoog) plaatsen van een betaalde advertentie kost geld. Het omhoog plaatsen van zo'n advertentie is niet mogelijk, en het is afgeraden om het te proberen.

Mijn advertentie omhoog plaatsen duurt vrij lang, hoe kan dat?
Het plaatsen van een advertentie gaat exact zoals ieder mens het uitvoert.
De bestaande advertentie wordt geladen, de tekst wordt ingelezen, de foto's worden even op opgeslagen, en vervolgens wordt de advertentie geplaatst zoals eenieder het doet. Deze stappen kosten tijd. Dit is mede afhankelijk van de (internet)snelheid en eventueel de telefoon die de data moet verwerken.

Wanneer ik de advertenties opnieuw inlaad direct nadat ik een advertentie heb verwijderd, is mijn verwijderde advertentie weer aanwezig.
Indien dit gebeurt, is wellicht de advertentie nog niet geheel verwijderd bij Marktplaats. Wellicht is de advertentie wel verwijdert indien u nogmaals de advertenties inlaadt.

Het lijkt erop dat mijn advertentie omhoog geplaatst wordt, maar toch krijg ik een melding dat m'n verbinding niet werkt
De foutmelding die je krijgt duidt erop dat de advertentie niet geplaatst kon worden. De kans bestaat dat Marktplaats aangepast is. Maak hier a.u.b een melding van middels een mailtje naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , en/of via de Facebook pagina! Dan kan ik hieraan werken en anderen hiervan op de hoogte stellen. Probeer daarna de volgende stappen:
- Open de advertentie via Marktplaats
- Bewerk de advertentie, en klik op wijzigen bij ELK onderdeel van je advertentie (titel, prijs, ophalen/verzenden, eigenschappen, omschrijving) en sla de wijzigingen op zónder iets aan te passen.
- Open Marktplaats Refresher en laad opnieuw de advertenties in en probeer het nogmaals.
- Het uitvoeren van deze stappen zorgt ervoor dat eventuele nieuwe opties die Marktplaats heeft toegevoegd aan een advertentie nu ook herkent worden door de Marktplaats Refresher
- Lukt het verversen nog niet, dan is er mogelijk iets aangepast aan de structuur van Marktplaats en zal een aanpassing van het programma noodzakelijk zijn

 

Ik krijg de melding dat mijn internet-verbinding niet werkt of klopt
Op dit moment krijg je deze melding wanneer het omhoog plaatsen mislukt is, of wanneer de verbinding met Marktplaats niet mogelijk is. Dit kan dus zijn omdat je internet via een 'proxy' verbinding maakt. Klik hier voor instructies om je proxy-instellingen te controleren, of eventueel aan te passen. Doe je dit op een ingericht (bedrijfs)netwerk, dan bestaat de kans dat je géén verbinding meer hebt, en het is ook aangeraden om het dan niet aan te passen.


Gebruik je geen proxy, en krijg je deze melding. Stuur dan a.u.b een mailtje naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. wanneer je de melding kreeg, in welke categorie je een advertentie hebt, en welke opties je had aangevinkt/geselecteerd bij die advertentie.

 

De app is vrij groot, klopt dat wel?
Helaas klopt dat nog wel, in de toekomst zal ik kijken of dit gereduceerd kan worden. Tot die tijd vind ik functionaliteit belangrijker dan compactheid.

Ik zie een reclame-banner in de app, waarom?
Omdat de Marktplaats Refresher een gratis app is, wordt op deze manier een klein stukje inkomsten gegenereerd door gerichte reclame te tonen. Reclame-banners worden niet getoond wanneer u een donatie hebt gedaan van minimaal één euro.

Sommige opties op de PC-versie zijn niet beschikbaar in de app
Omdat de PC en App-versie beide een op zichzelf staand programma zijn, kan het inderdaad voorkomen dat de ene net iets meer kan dan de andere. In de toekomst probeer ik de onderhoudbaarheid te verbeteren, waardoor functies in beide programma's beschikbaar stellen eenvoudiger wordt voor mij.

 

Wat houdt de optie in om afbeeldingen lokaal op te slaan?
Als u iets op Marktplaats heeft geplaatst kan het soms tijden duren om iemand te vinden die specifiek op zoek is naar datgene dat u aanbied, of wanneer u een massa aantal van één product heeft, dan zult u waarschijnlijk uw advertentie meerdere malen omhoog plaatsen. Elke keer dat u dit doet, worden de afbeeldingen van uw advertentie gedownload en vervolgens weer naar Marktplaats toegestuurd. Tijdens het plaatsen voert Marktplaats een 'trucje' uit om de foto's wat te verkleinen in formaat, waardoor de kwaliteit van de foto ook slechter wordt. Slechte foto's zullen de mogelijke verkoop van wat u aanbiedt niet verhogen. Om die reden is deze optie geïntroduceerd.

Bij het inschakelen van deze optie wordt in de Marktplaats Refresher map een mapje 'Adverts' aangemaakt, waarin vervolgens een map staat die gelijk is aan uw e-mail adres. Hierin wordt een map gemaakt voor elke advertentie die u omhoog plaatst, waarin zich de afbeeldingen bevinden (genummerd vanaf 0). Als u later weer dezelfde advertentie omhoog plaatst, zullen deze opgeslagen foto's gebruikt worden, en zal de kwaliteit van uw foto's niet meer dalen.

Dit biedt u ook de kans om de volgorde, of zelfs de foto's te vervangen, zolang u zich aan de benaming houdt van de reeds bestaande foto's.
Let op: Het toevoegen van extra foto's is op deze manier niet mogelijk! Via de app is deze optie (nog) niet mogelijk.